2012. április 13., péntek

Szakma Sztár rendezvényen jártunk

Egy kis aktuális,
mondhatni fotóriport, a napokban a Hungexpon megrendezésre került Szakma Sztár országos döntőjéről.
Szakközépiskolás, OKJ-s tanulók mérték össze tudásukat, s az országos döntőbe a legjobb 10 fő jutott be. Képviseltette magát minden szakma, amit el lehet képzelni, összesen 38. A felkapott kedvencektől- fodrász, szakács, cukrász-, a rendszerváltás előtti korszakot idéző "igazi" szakmunkások- festő, mázoló, tapétázó, női szabó, asztalos, tetőfedő-, a kevésbé közkedvelt takarítók is megmérettették magukat, 3 fiatal személyében. Minden elismerésem az övék.
Megtaláltam a személyes kedvencem is a virágkötőket.
A bolti eladó előtti standnál értetlenül álltunk meg, s figyeltük az éppen vizsgázó hölgyet. Ugyanis a 3 nap leforgása alatt az összes döntőbe jutott, több száz tanuló tesz tanúbizonyságot megszerzett tudásáról. Igazi szakma záró vizsga maraton ez! Reggel nyolctól, délutánba nyúló gyakorlati feladatok megoldása, közben egy két szúrópróbaszerű teszt kitöltése, több ezres nézőközönség, színpadi produkciók, s végül a nap végén a szóbeli tételsorból való verbális megmérettetés. De nem csak a vizsgázóknak volt ez igazi erőt próbáló feladat, a fodrász modelleknek is a maximumot kellett nyújtani mind a 7 órán keresztül, öltözék terén, míg a smink készült, a hajfestés, - vágás alatt. 
Bevallom, személyes érintettség miatt, a fodrászok voltak a legérdekesebbek számomra, így róluk készült a legtöbb fotó is. S nem más akadt lencsevégre, mint Hajas Laci, a vizsgabizottság tagjaként. Igazi meglepetés volt számomra.























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése